Jakob Algesten är en av pop-Umeås bästa låtskrivare genom tiderna. Med sitt soloprojekt har han ytterligare förädlat sitt hantverk och skapar innerlig, melodiös och tillgänglig pop.

Jakob har alltid använt sin omvittnat breda musikalitet – det sägs att han kan få blyertspennor att sjunga om det behövs – till att skapa pop av hög klass. På det nya materialet, som han ger ut under artistnamnet Algesten, har han ytterligare har förädlat sitt glimrande pophantverk.
De sökande och bitterljuva texterna skapar en intressant motrörelse mot musiken som svävar lätt och luftigt. Den är varm, vacker och omfamnande och det finns något ödmjukt över allting. En känsla av att artisten är i musikens tjänst för att det gör andra gott. Allt låter självklart och naturligt, men så är hans musik är också frukten av lång erfarenhet – från många olika sammanhang.
Jakob har under åren drivit bandet Isolation Years, Two White Horses, varit fast medlem i Annika Norlins band Säkert!, turnerat med Deportees och gjort musik till Olof Wretlings föreställningar och TV-produktioner.