Med sitt uttrycksfulla sångsätt räknas Ulrika Bodén som en av landets främsta folksångerskor. Göran Månsson är en av Sveriges mest intressanta och dynamiska flöjtspelare inom folkmusik och tidig musik.

Vinteren tar ända och sommaren begynner
Med rötterna i Helgum har Ulrika Bodén de ångermanländska visorna nära hjärtat och en särskild kärlek till fäbodarnas musik. Genom sitt uttrycksfulla sångsätt räknas Ulrika som en av landets främsta folksångerskor. Hon är en mångsidig musiker som också spelar bla dulcimer, autoharp och folkliga flöjter. Här sjunger och spelar hon tillsammans med den uppfinningsrike och skicklige Göran Månsson, flöjtist och slagverkare från Haverö i Medelpad. Han bär en rik spelmanstradition av låtar efter sin farfars far Andreas Lång, och är en av de moderna föregångarna när det gäller spel på härjedalspipa och andra folkliga pipor.
Tillsammans skapar Göran och Ulrika ett omväxlande program med lekfullt låtspel, vackra sånger, kraftfulla lockrop och rytmer, allt sammanbundet av deras berättande om tanterna och farbröderna som burit traditionen före dem själva.