Anmälan till kursen via Bilda

Kullar och Klang, Vännforsbäck 14-15 juli Denna kurs är en grundkurs men passar också bra för den som vill fräscha upp kulningskunskaper sedan tidigare och få metoder att träna själv hemma.

Ulrika Bodén är folksångerska från Helgum i Ångermanland med stor vana att förmedla detta kraftfulla sång- och ropsätt till både nybörjare och mer erfarna kulare som vill vidareutveckla sig.

Kursdagarna börjar med en skön och grundlig uppvärmning av kropp och röst, ta bekväma kläder som du kan röra dig i. Vi jobbar sedan utifrån var och ens egna förutsättningar. Kulning är inget konstigt och svårt, det handlar enbart om att våga hitta sin egen röst där den klingar som mest fritt och starkt!

Vi lär oss skillnaderna i lockrop beroende på vilket djur man ropar på, fina vallvisor, sånger och kulningsmelodier, lyssnar på autentiska inspelningar och ser en film om lockrop och kulning i fäbodarbetet för att få en nyanserad bild av denna improviserade bruksmusik. Du får metoder att hitta in i din kulningsröst och att kunna träna vidare själv hemma efter kursen. All undervisning sker på gehör, du behöver inte kunna noter för att vara med på kursen.

Vi håller till både inomhus och utomhus.

Kulning (kôkning på dialekt) är inte bara vacker musik och intressant kulturhistoria. Det är också ett sätt att utmana sig själv att våga höras och ta plats utöver det vanliga, att upptäcka en ny styrka i sin egen röst.

Tider:

14 juli kl 13-17 kurspass med kort fikapaus och på slutet filmvisning: Kom Majrosa, Sköna, Älgrosa

15 juli kl 10-15 med paus för lunch

Mat och fika finns att köpa i caféet på Kullar och Klang.

Kursavgiften faktureras i mitten av augusti.

Fredag kväll kl 19 blir det konsert med Ulrika Bodén och Daniel Ek, stanna gärna och ät middag och gå på konserten efter kurspasset.

Mer info och bokning av konsertbiljett: https://kullaroklang.se/kvallskoncert-fredag-14-juli-kl-19-duo-boden-och-ek-obs-tiden/ Mat och konsertbiljett ingår inte i kursen.