Om Kullar & Klang
Historik
Arkiv
Hållbara Projekt
Videos 2020
Videos 2021
Videos 2022

2022

Lördag 24/9 KL. 12:00–17:00

Utställning Fika o Loppis SEE-veckan

Sista chansen att se vår utställning Visionen Biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka. SEE - veckan pågår för fullt och vi är med på lördag. Eftersom det skall regna sitter vi inne i Kaféhuset. En smak av hösten: Lingonpaj med glass erbjuds. Gott fika men ingen mat! Loppis öppet.
Välkommen till en ny sommar på
Kullar & Klang Sommarkafé

Vi öppnar onsdag 6 juli.
Vi kommer att ha öppet kl 11-17 fram till 14 aug. Stängt måndagar och tisdagar.

Menyn för 2022 finns här (pdf).

rvt-vx-green_logo_a.png

OBS! VARJE FREDAG 8 juli - 12 aug! Fredagsyoga, kl 09.30-10.30, Anna Wegerud (W:s Livsenergi). Lugn och skön yoga på logen, pris 50 kr. Välkomna både nybörjare och mer erfarna! Ta gärna med egen matta!
yoga.jpg


6 juli Smygöppning.


7 juli Säsongsstart med vernissage, kl 13.00 - Visionen. Hela sommaren utvecklas visionen. Träkonstnären Kenneth Petersson och Slöjdaren Ylva Göransson skapar ett rum att locka till nya visioner i Galler Garage. Kom in med dina idéer till en klimatsmart framtid. Gör din röst hörd för biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka!
kenneth-p2.jpg ylva-g2.jpg visionen2022-ny.jpg


7 juli Klimattorsdag, kl 14.00-15.30, Vindelälven-Juhttátahkka ett modellområde i det postfossila samhällsbygget. I dag pratar vi om mat. Låt oss skapa Visionen med biologisk mångfald och klimatmålet i fokus, i visionen om det framåtsyftande biosfärområdet. Här hämtar vi kunskaper och erfarenheter från Ulla Blomqvist och Anki Berg, båda med mångårig erfarenhet i matproduktion och besöksnäring.
ulla-blomqvist.jpg anki-berg.jpg


10 juli Musiksöndag, Ivars band, kl 14.00-15.30, Lokalt band som bjuder på sina tolkningar av klassiker inom swing, svensk schlager, jazz och dansmusik.
ivarsband.jpg


14 juli Klimattorsdag, kl 14.00-15:30. Över en kopp Pokorje-te (eller kaffe) lyssnar vi tillsammans på ett inspelat samtal mellan Peo Hansen och Johan Ehrenberg "Full sysselsättning, klimatomställning – allt går att göra". Detta som en upptakt inför nästa klimattorsdag då Peo Hansen kommer till Kullar & Klang. Ett tillfälle att tillsammans fundera och formulera frågor om det nya sättet att se på ekonomi (MMT) som kan förändra allt. Hur vi tar emot flyktingar. Hur vi räddar klimatet. Hur vi utplånar arbetslösheten och förnyar välfärden.
För vidare studier: En samling länkar till texter och videos om MMT finns här.
peo-hansen-johan-ehrenberg.jpg

17 juli Musiksöndag, kl 14.00-15:30, JP Nyströms. J. P. Nyströms orkester spelar igen!

1977 var året då Jimmy Carter svor presidenteden. Och när inte Rote Armee Fraktion härjade så riktades den mediala uppmärksamheten mot Geijeraffären. I stugorna gick man på Star Wars-premiären och konstaterade att EPA bytt namn till Tempo. Men uppe i Gällivare-Malmberget höll några tonåringar på att bilda ett band. De spelade traditionella låtar och visor från Norrbotten och deras kännetecken var en gammal tramporgel av märket J. P. Nyströms.

I dag - 45 år senare - har folkmusikgruppen J. P. Nyströms spelat tusentals konserter och turnerat över hela världen. Efter decennier tillsammans och trots artros, tinnitus, stroke och barnbarn fortsätter samma pojkar, män och gubbar envist att spela den musik som grep dem redan som barn och som sedan stakade ut livet. J.P. Nyströms orkester är fortfarande Göran Eriksson, Markus Falck, Svante Lindqvist, Mats Olausson och Ulf B Jonsson.

Till en konsert med J. P. hör också berättandet - spännande, dråpliga men också allvarliga berättelser inramar musiken och har genom åren blivit bandets signum.

Den 17 juli slår man till igen med en konsert på Kullar & Klang med nya skrönor till gamla låtar - eller tvärtom...

J. P. Nyströms orkester 1977 - Nu börjas det!
jpnystroms20.jpg
Foto: Göran Ström

21 juli Klimattorsdag, musik med Jeff Elliot och MMT med Peo Hansen
Kl 14-14:30, Jeff Elliot. I dag en dag av lyrik och eftertanke. Jessica Klingsell och Amanda Lindgren lämnar få lyssnare oberörda med sina personliga, sorgliga och politiska texter. Genom deras avskalade men ändå storslagna folkpop/singer songwriter går stämsången som en röd tråd och ackompanjeras av en rad olika sträng- och blåsinstrument.
I april 2021 släpptes Jeff Elliots debutalbum Ten som finns att lyssna på här: Spotify

jeff-elliot2.jpg

Kl 14:30-16:00, Modern Penningteori (MMT) för klimatomställning och upprustad välfärd. I dag pratar vi pengar. Lyssna på Peo Hansen som reder ut begreppen kring hur staten gör när den spenderar sin krona. Han förklarar varför denna kunskap är helt avgörande om det ska bli politiskt möjligt att satsa på klimatomställning, välfärd, äldreomsorg, glesbygd, flyktingmottagande, bostadsbyggande och en rad andra områden som under decennier få stå tillbaka.
Mer om Peo Hansen och hans nya bok på Linköpings universitets hemsida. Du kan också lyssna på ett samtal mellan Peo Hansen och Johan Ehrenberg på denna ETC-sida: Peo Hansen: Full sysselsättning, klimatomställning – allt går att göra
För vidare studier: En samling länkar till texter och videos om MMT finns här.
peo-hansen.jpg


22 juli Bysvängen med mat och hantverk, kl 10.00-20.00 (se FB för fullständigt program), kl 18.00 spelar Valter & Jämte härliga slagdängor.
valterojamte.jpg


24 juli Musiksöndag, kl 14.00-15.30, Mullin Mallin Band bjuder på Balkanmusik när den är som bäst. Ibland vild och galen, ibland med trånande vemod.
mullinmallin0.jpg


28 juli Klimattorsdag, kl 14.00-15.30, Den postfossila visionen om biosfärområdet byggd på biologisk mångfald. I dag pratar vi biologisk mångfald, Anders Enetjärn som driver ekologikonsultföretaget Ecogain berättar om hur man kan förena samhällets utveckling med hållbara lösningar för natur och biologisk mångfald.
enetjarn.jpg


31 juli Musiksöndag, kl 14.00-15.30, Birch Town Singers. Levande musik med visor, fredslåtar, satirer och nutida musikaliska pärlor, en trevlig och mysig musikalisk mix.
birchtownsingers.jpg


4 aug Klimattorsdag, kl 14.00-15.30, Jorden vi ärvde. I dag pratar vi lagarnas betydelse. Peder Karlsson, sångare, artist och musiker berättar om att göra storskalig miljöförstöring till ett internationellt brott. Hur kan ekocidlagstiftning bidra till ett globalt värderingsskifte för ett nytt sätt att bygga våra samhällen där människor lär sig att leva i harmoni med varandra och med naturen? Och hur kan artister, musiker m fl vara med och stötta denna idé.
peder-karlsson.jpg


7 aug Musiksöndag, Lena med vänner, kl 14.00-15.30, levande folkmusik på Kullar & Klangs dansbana.
lena-mv.jpg


11 aug Klimattorsdag, kl 14.00-15.30, SUPERB. I dag pratar vi skog. Johan Svensson är forskare på SLU och koordinator för ett nystartat EU projekt om restaurering av skog och skogslandskap. I projektet ingår 12 fallstudier runt om i Europa varav ett är biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka, där restaurering har fokus på skog med höga naturvärden och rennäringens behov av sammanhållna landskap.
Även jojk av Lena Nilsson, medlem i Såhkie, Umeå sameförening, hon delar några jojkar med rötter i biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka. Vi får bland annat uppleva skillnaden mellan den levande, outbyggda Vindelälven, och den reglerade Umeälven, två systerälvar i samma vattensystem.
johan-svensson.jpg lena-nilsson.jpg


14 aug Säsongsavslutning med konsert, kl 14.00-15.30, Broparkens Spelmadammer, levande musik, riviga, smäktande och överraskande låtar tar hand om dina danslystna fötter och lystrande öron på allra bästa sätt.
broparkens-spelmadammer00.jpg
Vill du bli medlem?
Alla som vill vara med i föreningen Kultur och Människa som driver Kullar & Klang är välkommen att vara med! Här finns alla möjligheter att vara med och påverka för framtiden!

Betala avgift till PG 6195025-9, Swish 1230364984
150kr/familj, 100 kr vuxen, 50 kr studerande eller ungdom, barn gratis.
H
Hitta hit
Här är Kullar & Klang i Vännforsbäck

kartavnfrsback.jpg

Ta cykeln = bra motion, bättre hälsa och gratis parkering!
Åk pendel till Vännäsby och cykla till Vännforsbäck
norrtag.se eller via SJ

Fråga varandra om samåkning på Kullar & Klangs facebooksida eller via samåkningstjänsterna resihop.nu, samåkning.se eller skjutsgruppen på Facebook

Bidrag
Alla arrangemang skapas av idéellt arbete - bidrag till Föreningen Kultur & Människa, som driver Kullar & Klang, tas tacksamt emot på Swish-nummer 1230364984.

Frågor
Undrar du över något - kontakta oss på info@kullaroklang.se eller på mobil 076-141 47 90

Välkommen till Kullar & Klang och vackra Vännforsbäck!
motkullarna2014.jpg
Upp

Hem  

Webbdesign: www.krylla.com
Valid HTML 4.01 Transitional