Om Kullar & Klang
Historik
Arkiv
Hållbara Projekt
Program 2018
Foton 2018
Talks 2018 ljudfiler

Galleri Garage

2018:

I år 2018 har vi äran att ha Kenneth Petersson som utställarre. En fantastisk träkonstnär.

Vernisage på Kullar & Klang Festivalen 2 juni

Kenneth Petersson
kenneth_petersson.jpg

kenneth_petersson3b.jpg

Jag är född och uppvuxen i Holmsund och ända sedan barnsben har jag varit i träets våld, inspirerad av en finsnickare till morfar och båtbyggande farbröder på Tjörn.
Minns från tidigt lukterna i verkstäderna, den särpräglade doften av sågad ek sammanvävd med ångor från linolja och tjära, doftminnen så påtagliga...
Att få sitta där och kreta med den första kniven och höra den stora bandsågen vina, planhyveln morra, yxhuggen klinga, det är hågkomster som satt djupa spår, det kan jag se idag.

När jag under några år på sjuttiotalet bodde på Åland hade jag förmånen att få träffa Runar Salminen, småbrukare, skulptör och poet.
Mötet var omtumlande och där och då blev jag alltmera varse träets inneboende väsen. På allvar började jag då se vad som dolde sig i trästycket och kanske också hur jag skulle kunna gå till väga för att locka fram det som gömde sig inne bland vindlingar och fibrer.
Precis så arbetade Runar, det handlade om att vara på träets sida, inte gå på tvärs och tvinga fram det som inte fanns där. Och detta sätt att förhålla sig blev ju än mera tydligt i mina farbröders båtbyggande och i morfars skärsvarvande och möbeltillverkning, gå med träet, tvinga inte fram former som inte ligger i träets själva natur.

Genom åren har jag deltagit i en rad visningar, bl.a. i konsthantverkskollektivet Nävagjorts regi, ett kollektiv som jag var med att starta 1979. Sommaren 1989 firade vi tio-årsjubileum med en stor samlingsutställning i Västerbottens museum. I juni 1999 ställde jag ut i Holmöns Båtmuseum och i juli ytterligare en utställning tillsammans med keramikern Annmari Simonsson, Granö.

Och nu 2018 på Galleri Garage som del av Kullar & Klangs verksamhet i Vännforsbäck.
Kullar & Klang hälsar Jordens årstider med vördnad och respekt
- Ha Kul!
Kullar & Klang greet’s the Earth with respect each season – Enjoy!


Hitta hit
Här är Kullar & Klang i Vännforsbäck


Ta cykeln = bra motion, bättre hälsa och gratis parkering!
Åk pendel till Vännäsby och cykla till Vännforsbäck
norrtag.se eller via SJ

Fråga varandra om samåkning på Kullar & Klangs facebooksida eller via samåkningstjänsterna resihop.nu, samåkning.se eller skjutsgruppen på Facebook


Har du frågor - kontakta oss på info@kullaroklang.se

Välkommen!

Vackra Vännforsbäck!
motkullarna2014.jpg
Upp

Hem  

Webbdesign: www.krylla.com
Valid HTML 4.01 Transitional