Om Kullar & Klang
Historik
Arkiv
Hållbara Projekt
Program 2018


Volontärer till Kullar & Klang!
Varje år jobbar ett gäng volontärer med att gemensamt skapa och driva den här fina och uppskattade festivalen. Om du anmäler dig till att vara volontär får du i utbyte fika, mat och trevlig gemenskap plus erfarenheter i att driva festival. Du jobbar på festivalen i en arbetsgrupp under ett antal timmar som uppdelas i pass.

Exempel på arbetsgrupp kan vara köksgruppen, scengruppen eller grillgruppen, diskgruppen, toagruppen, eldgruppen, parkeringsgruppen, torgetgruppen, workshopgruppen, musikergruppen, konsertgruppen, fotogruppen, filmgruppen, förberedelsegruppen.

Varje grupp har en ansvarsperson. Ansvarspersonen träffar er innan festivalen börjar. Då sker en genomgång av vad arbetet innebär, plus vad som förväntas av dig som volontär. I den mån arbetsschemat blir klart, mejlar ansvarspersonen ut det tillsammans med information om plats och tid för möte.

Du kan också vara med på gemensamma arbetsdagar och möten innan festivaldagen. Meddela vad du helst vill göra så kommer mera information till dig.

Om ni har frågor hör gärna av er till Lisa Jonsson, info@kullaroklang.se, 070-6577734.

Anmäl dig med namn, mobilnummer och e-epostadress.

Galleri Garage

2018:

I år 2018 har vi äran att ha Kenneth Petersson som utställarre. En fantastisk träkonstnär.

Vernisage på Kullar & Klang Festivalen 2 juni

Kenneth Petersson
kenneth_petersson.jpg

kenneth_petersson3b.jpg

Jag är född och uppvuxen i Holmsund och ända sedan barnsben har jag varit i träets våld, inspirerad av en finsnickare till morfar och båtbyggande farbröder på Tjörn.
Minns från tidigt lukterna i verkstäderna, den särpräglade doften av sågad ek sammanvävd med ångor från linolja och tjära, doftminnen så påtagliga...
Att få sitta där och kreta med den första kniven och höra den stora bandsågen vina, planhyveln morra, yxhuggen klinga, det är hågkomster som satt djupa spår, det kan jag se idag.

När jag under några år på sjuttiotalet bodde på Åland hade jag förmånen att få träffa Runar Salminen, småbrukare, skulptör och poet.
Mötet var omtumlande och där och då blev jag alltmera varse träets inneboende väsen. På allvar började jag då se vad som dolde sig i trästycket och kanske också hur jag skulle kunna gå till väga för att locka fram det som gömde sig inne bland vindlingar och fibrer.
Precis så arbetade Runar, det handlade om att vara på träets sida, inte gå på tvärs och tvinga fram det som inte fanns där. Och detta sätt att förhålla sig blev ju än mera tydligt i mina farbröders båtbyggande och i morfars skärsvarvande och möbeltillverkning, gå med träet, tvinga inte fram former som inte ligger i träets själva natur.

Genom åren har har jag deltagit i en rad visningar, bl.a. i konsthantverkskollektivet Nävagjorts regi, ett kollektiv som jag var med att starta 1979. Sommaren 1989 firade vi tio-årsjubileum med en stor samlingsutställning i Västerbottens museum.

I juni 1999 ställde jag ut i Holmöns Båtmuseum och i juli ytterligare en utställning tillsammans med keramikern Annmari Simonsson, Granö.
Kullar & Klang hälsar Jordens årstider med vördnad och respekt
- Ha Kul!
Kullar & Klang greet’s the Earth with respect each season – Enjoy!


Hitta hit
Här är Kullar & Klang i Vännforsbäck


Ta cykeln = bra motion, bättre hälsa och gratis parkering!
Åk pendel till Vännäsby och cykla till Vännforsbäck
norrtag.se eller via SJ

Fråga varandra om samåkning på Kullar & Klangs facebooksida eller via samåkningstjänsterna resihop.nu, samåkning.se eller skjutsgruppen på Facebook


Har du frågor - kontakta oss på info@kullaroklang.se

Välkommen!

Vackra Vännforsbäck!
motkullarna2014.jpg
Upp

Hem  

Webbdesign: www.krylla.com
Valid HTML 4.01 Transitional